De juiste afstand doet wonderen

Onlangs kwam een klant bij ons binnenlopen met nek- en hoofdpijnklachten. Ik vroeg hem wat voor werk hij deed en hij vertelde dat hij werkzaam is bij een ICT-bedrijf. Hij gaf aan hele dagen achter beeldschermen door te brengen. De klachten werden gaandeweg erger en ontstonden steeds vroeger op de dag. Wat ik hem zou adviseren? Een tweede bril.

Bij het nameten van zijn bril zag ik dat hij een multifocale bril droeg. Toen ik daar met hem over sprak, vertelde hij dat hij heel tevreden was over zijn bril en dat hij zowel veraf als dichtbij perfect scherp kon zien. Ik legde hem uit dat juist daar het probleem zat. Precies de tussenliggende afstand, waarop het computerscherm staat, is de afstand die door een multifocaal glas het minste wordt ondersteund.

Om toch scherp te kunnen zien past u daarom waarschijnlijk de houding van uw hoofd aan en zo ontstaan uw klachten. Een beeldschermbril of computerbril is dan de ultieme oplossing voor u, omdat deze specifiek wordt gemaakt voor de afstand tussen uw ogen en het computerscherm. Het gevolg is dat u automatisch een meer ontspannen houding aanneemt, en dat vermindert uw klachten.

Een computerbril kan helemaal op uw persoonlijke situatie worden aangepast; er zijn diverse soorten glazen en coatings waarmee uw ogen meer rust ervaren, zodat u de werkdag veel relaxter kunt afsluiten. Kortom, een goede computerbril geeft meer comfort, tijdens maar ook na het werk.